top of page
  • Poza scriitoruluiLaura

Vis de toamna

frunza se desprinde usor luindu-si la revedere de la copacul la umbra caruia s-au soptit versuri si promisiuni de viitor in doi.

Se lasa purtata de o pala de vant care o ridica printr-un suflu bland inspre cerul azur  , apoi o cobori  usor catre  pamant. Deodata , vantul se inteti si mai multe frunze se ridicau intr-un cerc curcubeu.  Se prinse si ea in acel cerc si razele de soare se jucau cu ele. Era un dans al toamnei. Toamna ce se revarsa in noi cu culoare si picuri de ploaie.

Dansul deveni plutire  spre pamant unde ea, frunza, se odihni alaturi de celalalte surate asezate intr-un covor ce poarta in el povesti si vise ce sunt departe de acel  rau ce sufoca.

Deodata, frunza a fost luata de o mana si mangaiata. . Apoi a fost pusa alaturi  de alte frunze ce aveau ceva unic.

Mana incepu sa le modeleze usor, cu blandete spre a nu le sfarma. Le ia pe rand, le mangaie si le uneste  intr-un trandafir de toamna. A noastra frunza e in centrul bobocului. A fost aleasa sa fie ”regina” datorita  reflexiei rosiatice ce se potrivea cu  piatra ametist  ce impodobea inelul ce se ascunde alaturi de o bratara discreta,  in inima ei.

Dupa cateva minute, o alta mana ,tremuranda, o mangaie usor si o atinse cu drag. In semn de multumire, pentru ca a gazduit cadoul mult asteptat. Si trandafirul special  fuse pus intr-o rama de sticla, sa fie tablou.  Tabloul iubirii lor.

Povesti de iubire ce pot fi pagini de carte sunt traite in fiecare zi. Uniti de frumosul iubirii, oamenii pot face fata tavalugului vietii ce se apropie ca o minge rostogolita de un impuls puternic, sau cateodata tacut ca un motan ce sta la panda. Din  si cu iubire ardem ca o  lumanare care lumineaza in jur  strapungand  intunericul.

Asta va doresc, sa luminati din si cu iubire in jur.

Acest text face parte din jocul saptamanal gazduit de Eddy

2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Copilaria

Copilaria e  acel taram de libertate suprema. Acolo nu exista bariere.  Poate intra oricine din acest cosmos. Nu e nevoie decat de un zambet curcubeu, de voie buna si lipsa de rautate. In taramul copi

Ea

bottom of page